zondag 23 januari 2011

Gedichtendag

Vooruitlopend op de datum van 27 januari houd ik vandaag mijn eigen gedichtendag. Op zoek naar bundels die passen bij het thema van 2011: NACHT. De website heeft een rubriek NIEUWS, daar zet ik alles in.
En ik heb er een passend gedicht bij gemaakt. http://www.hondindekast.nl/

Gele briefjes kleven vandaag aan het computerscherm en aan boeken van allerlei slag: poëziebundels, verhalen, romans en Boekenweekgeschenken. Voor klanten, voor de website, overal moeten de goede verwijzingen komen te staan. Wat zal ik op LinkedIn en Facebook zetten om te zorgen dat de berichten gelezen worden? (tips welkom)

Natuurlijk is er op zondag ook tijd om te bladeren en te lezen. Uit de bibliotheek heb ik een héél toepasselijke roman gehaald over een boekhandelaarster die het lef heeft om in Milaan voor een boekwinkel met een bijzondere specialisatie te kiezen: romans & romances.
De roman van Paola Calvetti, met de titel Voor liefde zie de letter L is waarschijnlijk fantasie, maar ik hou me vast aan het idee dat passie een prima drijfveer is. En zelfs wel een betere dan winstbejag.

Dit boek past mooi in het volgende rijtje:
Poëzie verkoopt niet
Een bed tussen de boeken - Jeremy Mercer
Een geschiedenis van liefde en duisternis - Amos Oz
Charing Cross Road 84 - Helene Hanff
en de film You've got mail.

Aan de slag maar weer! Er is nog een kast op te ruimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten