maandag 23 december 2013

December en W.G. van de Hulst

December en Van de Hulst horen bij elkaar. Op de Kerstmarkten is er altijd veel belangstelling voor de boekjes van W.G. van de Hulst. Jeugdsentiment kun je het noemen.
Een boek cadeau! Dat kregen wij in de jaren vijftig en zestig op Eerste Kerstdag bij de Kerstviering van de Zondagsschool. Het was altijd een uitgave van Callenbach uit Nijkerk. De absolute favorieten waren van de schrijver/ verteller W.G. van de Hulst.
FIK, Van Bob en Bep en Brammetje, Anneke en de Sik, Voetstapjes in de Sneeuw, om er maar een paar te noemen. De oudere generatie kreeg Peerke of Rozemarijntje.
Ze blijven in herdruk verschijnen.


 
Maandag 30 december wordt het W.G. van de Hulst festival gehouden, in Hasselt bij Kampen. Een nostalgisch mid-winterfestival brengt het stadje in de sfeer van de In de Soete Suikerbol. En er is natuurlijk een speciale boekenmarkt in gebouw De Regenboog. Hond in de Kast is daar met kistjes vol Zondagsschoolboekjes en leesboekjes uit de jaren vijftig en zestig. En ook schrijversbiografiĆ«n.

www.wgvandehulstfestivakl.nl


Over nostalgie gesproken; dit is toch een prachtig stukje geschiedenis...
je rolt er zonder na te denken een vel papier in
en de regels ontvouwen zich
 
Bijna alle boeken die ik verkoop zijn nog op de schrijfmachine geschreven; je kunt je dat bijna niet meer voorstellen in een tijd van computers, tablets en smartphones.
 

1 opmerking:

  1. Ojah, Rozemarijntje... heerlijke sentiment. ( Wel lekker moraliserend, die WG vd Hulst, maar dat mag de pret niet drukken )

    BeantwoordenVerwijderen